A pápa videója – 2020. december – Az imaéletért

0
1391
Fotó: Vatican News

A pápa ima-világhálózata közzétette az év utolsó hónapjának pápai imaszándékát, amelyet videó formában is elkészítenek. Decemberben Ferenc pápa az imaéletért kér fohászokat.

„Az egyház missziójának szívében az ima áll. Az ima a kulcs ahhoz, hogy párbeszédbe léphessünk az Atyával. Minden alkalommal, amikor elolvasunk egy kis részletet az Evangéliumból, Jézust hallgatjuk, aki szól hozzánk. Beszéljünk Jézussal. Hallgassuk meg és válaszoljunk neki. Ez az imádság. Az imádkozás által megváltoztatjuk a valóságot. És megváltoztatjuk a szívünket. Szívünk megváltozik, amikor imádkozik. Sok mindent megtehetünk, de az ima nélkül nem működik. Imádkozzunk, hogy személyes kapcsolatunkat Jézus Krisztussal Isten Szava és az imaélet táplálja” – kéri Ferenc pápa.

A pápa ima-világhálózata katolikusok millióit kapcsolja össze különböző országokból, kultúrákból, társadalmi és egyházi kontextusokból éppen az ima által. Ezt nemcsak a pápa havi imaszándékairól készített videókkal teszi, hanem a „Click to Pray” (Kattints és imádkozz) elnevezésű digitális alkalmazás és a Szív útja (Cammino del Cuore), az egyház missziójáért indított imaút weboldala által is. A decemberi imaszándékáról készült videó azzal a bevágással zárul, amikor Ferenc pápa néhány pillanatra csendbe burkolózik és imára hívja a jelenlevőket a VI. Pál aulában. A felvétel akkor készült, amikor fogadta a pápa ima-világhálózata létrejöttének 175. évfordulója alkalmából tartott találkozó résztvevőit.

Forrás: Somogyi Viktória/Vatican News

MEGOSZTÁS