Böjte Csaba koronavírusos

2
2945
A ferences ezzel a képpel jelentette be betegségét. Fotó: Böjte Csaba Facebook-oldala

Háború zajlik a szervezetében, írja Böjte Csaba ferences szerzetes a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében, amelyben arról tájékoztat, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Üzenetében imára szólít fel, hogy béke legyen a testünkben, a világban, hogy békében éljünk a Teremtővel.

„… a vírus szempontjából »gyanús« lettem” – fogalmazott a ferences egy másik Facebook-posztjában november 15-én, vasárnap, ezért már nem mutatott be nyilvános szentmisét a gyerekekkel. A pozitív koronavírus-tesztet követően úgy fogalmazott, hogy nemcsak a külvilágban, hanem a szervezetében is konfliktus zajlik, amit ő köhögés, fáradtság formájában tapasztal. Ennek következtében nem mehet emberek közé, nem tarthat szentmisét, bár megjegyzi, „nem is tudnék egy órácskát beszélni köhögés nélkül…”

Amíg ő felépül, egy korábbi sorozatot adnak közre a kollégái, amelyet 2016 őszén tartott az áldott béke kapcsán. Az elmélkedéseket esténként 18 órától lehet követni. A szerzetes ígéri, „ha Isten segít, újból elkezdjük a közös élő imádkozást is!”

„Addig imádkozzunk – ahogy lehet, külön-külön –, hogy béke legyen a testünkben, a családjainkban, a munkahelyeken, a népek, nemzetek között, e gyönyörű nagyvilágban! Imádkozzunk, hogy mi emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel! Karácsonyra a béke ünnepére készülünk, teremtsünk békét magunkban és világunkban!” – bátorít Böjte Csaba.

2 HOZZÁSZÓLÁSOK