Szőjük együtt Szent Márton köpenyét! – Szolidaritási nap Nigériáért

1
896
Fotó: Magyar Kurír

Testvérportálunk, a Magyar Kurír – az Új Ember katolikus hetilap kiadója – azzal a felhívással fordul olvasói felé, hogy Tours-i Szent Márton ünnepén „fejezzük ki együttérzésünket a koronavírus-fertőzés következtében kialakult humanitárius katasztrófahelyzetben az éhínséggel küzdő nigériai emberekkel.”

Arra buzdítanak, hogy november 11-én imádságunkkal és adományunkkal szőjük együtt Szent Márton köpenyét, adományainkat az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványnak juttatva közvetlenül segíthetünk Nigériában. A Csókay András idegsebész és Fodor Réka orvos misszionárius által létrehozott alapítvány célja, hogy a nehéz helyzetű országokba, térségekbe és katasztrófa sújtotta területekre egészségügyi missziókat szervezzen, támogasson, ott egészségügyi ismeretterjesztést végezzen.

Az alapítvány munkája a pandémia idején a humanitárius katasztrófahelyzet enyhítése céljából megváltozott: most a lakosok élelemmel való ellátása a fő cél, melyet az alábbi számlaszámon segíthetünk:

Afréka Alapítvány
IBAN: HU66101013462709940001004002, Budapest Bank
SWIFT kód: BUDAHUHB

Szent Márton, aki megosztotta köpenyét a didergő koldussal, Krisztust követte, aki kenyeret szaporított az éhező népnek, és önmagát adta az Eucharisztiában. Példájából jobban megértjük, hogy korunk nagy kihívásának csakis közösen vállalt szolidaritással felelhetünk meg.

A felhívás fővédnökei Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, valamint Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke.

Forrás: Magyar Kurír

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS