Fiatalok a Rozsály-csúcson: A teremtett világ csodálata

0
1367
Kilátás. Fotók: szatmári egyházmegye

Szatmárnémetiből, Nagykárolyból, Nagybányáról, Máramarosszigetről és a környező falvakból gyűltek össze a fiatalok, hogy a Szatmári Római Katolikus Püspökség ifjúsági irodájának szervezésében szeptember 5-én közösen felsétáljanak a Rozsály-csúcsra.

Busszal érkeztek Izvorára, ott lelkileg és fizikailag is felkészültek – közösen imát mondtak, illetve bemelegítettek –, majd nekivágtak a csúcsnak. Az ifjúsági referensek útközben játékos módon segítették a fiatalok ismerkedését, de arra is figyeltek, hogy a kirándulás több legyen egyszerű túránál, a közös út lelki emelkedést is magában hordozzon, ezért arra kérték őket, menet közben igyekezzenek a teremtett világban és egymásban felfedezni Isten jóságát, közelségét, gondoskodását. A csúcsról visszatérve is kaptak feladatot. Olyan üzeneteket rejtettek el egy-egy cetlin nekik, mint: „Figyelj a lélegzetedre és érezd a friss levegő éltető, üdítő hatását! Hogy érzed most magad?” „Hallgasd a levelek susogását, az ágak reccsenését, a bogarak ciripelését, a madarak énekét! Mit üzennek neked?” „Figyeld a dombokat, hegyeket! Mit üzennek neked?”

A fiatalok zarándoklatként élték meg a közös kirándulást és már várják az ifjúsági iroda következő rendezvényét, ami egy lelkinap lesz szeptember 26-án. Ahogyan a kirándulást, a közös lelkinapot is az ifjúsági csoportvezetők javasolták-kérték az irodától.

A szatmári egyházmegye sajtóirodája