2020. szeptember 7., hétfő

0
837

EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.
Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!
Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.
(Mt 10,28-33)

Milyen jó tudni, hogy semmi nem történik velem a Mennyei Atya tudta nélkül! Ő minden szál hajamat számon tartja. A jó napokat ajándékba adja. A rosszat pedig megengedi, hogy tanuljak belőle. Minden történés az én lelki hasznomat szolgálja. Minden nehéz időszak az én okulásomra van. Ha ezt felfogom, akkor nem esek pánikba, nem vesz rajtam erőt a félelem. Ezzel a lelkülettel éljem a mindennapjaimat! Isten tudja, hogy merre vezet. Vele célba érhetek.

Kocsik Zoltán, a temesvári Piarista templom igazgatója

MEGOSZTÁS