2020. szeptember 5., szombat

0
865

EVANGÉLIUM

Amikor Jézus Galileában tanított, az egyik szombaton vetések között járt. Tanítványai tépdesni kezdték a kalászokat, és kezükkel morzsolgatva eszegették. Néhány farizeus rájuk szólt: „Miért tesztek olyant, ami szombaton tilos?”
Jézus válaszolt nekik: „Nem olvastátok, mit tett Dávid, amikor társaival együtt éhezett? Bement az Isten házába, fogta a szent kenyereket, evett, és adott belőlük a többieknek is; pedig azokat csak a papoknak lett volna szabad megenniük.” Majd hozzátette: „Az Emberfia ura a szombatnak is.”
(Lk 6,1-5)

Be kell vallanunk, hogy sokszor emberi szokások irányítják az életünket. Nagyon adunk a külsőségekre. Nagyon fontos mások véleménye. Vajon mit gondol rólam a másik? Mit mond rólam a szomszéd? Mit vár el tőlem a főnököm? Szeretnék megfelelni az emberek elvárásának. Jézus azt mondja, hogy tegyem azt, ami helyes! Mondjam azt, ami igaz! Egyedül az számít, mit gondol rólam az Isten. Ő legyen velem megelégedve. A többi nem számít. Jézus ura a szombatnak is. Az emberi szokások elmúlnak, Isten szeretete örökké megmarad.

Kocsik Zoltán, a temesvári Piarista templom igazgatója

MEGOSZTÁS