Szentignáci szemlélődésre hívnak a szatmári egyházmegyében

0
944
Szemlélődő ima. Fotók: Szatmári egyházmegye

Elcsendesedésre, elmélyülésre, tudatosításra hív a szatmári egyházmegye világiak irodája által szerdánként megvalósuló szentignáci délután.

„A szemlélődő ima Isten szeretetteljes tekintése, egyszerű, de következetességet igényel. Azt a szót ismételjük magunkban, amely szeretnénk, hogy átjárjon bennünket” – hangzott el augusztus 12-én, szerdán a szatmárnémeti Szent István-teremben tartott szemlélődő rendezvény felvezetőjében.

A „szemlélés” fogalmát Loyolai Szent Ignác lelkigyakorlatos könyvében fejti ki, így arról ír, hogyan vonható be az imádságba a környezet megfigyelése, a képzelet, mély rétegeket is feltárva a résztvevőkben. A szemlélődő ima legtöbbször csendben történik és Isten hangjának a meghallására összpontosít. Így a világiak irodája által szervezett, Kujbus Márta referens által kísért lelki program is rövid ráhangoló elmélkedéssel kezdődött, majd attól indulva, kétszer huszonöt percet csendben töltöttek, befelé irányítva a figyelmüket, törekedve Isten megtapasztalására.

A szemlélődés végén a résztvevők beszámolhattak tapasztalataikról. A lelki délutánt augusztus során még kétszer megtartják, bárki csatlakozhat 20-án és 27-én is a Szent István-teremben délután fél hattól találkozó csoporthoz.

Forrás: Szatmári egyházmegye