A pápa a Caminót végigjárt értelmi fogyatékos fiatalhoz: köszönet a bátorságodért!

0
894
Fotó: Vatican News

Alvaro Calvente 15 éves malagai fiatal néhány nappal ezelőtt teljesítette a Camino de Santiago-t, vagyis a Szent Jakab-utat. A zarándoklatra elkísérte édesapja és a család egyik barátja. Vállalkozása nem maradt észrevétlen. Ferenc pápa levélben gratulált a fiatalnak és köszönetet mondott bátor tanúságtételéért.

A spanyolországi Malaga egyházmegyéje tette közzé a pápa levelét internetes oldalán. „Kedves Alvaro – írja Ferenc pápa –, megkaptam édesapád levelét, amelyben beszámolt arról, hogy végigjártad a Szent Jakab-utat és hátizsákodban nemcsak saját szándékaidat vitted magaddal, hanem sok más emberét is, akik lélekben csatlakoztak zarándoklatodhoz, imáidat kérve.” „Köszönet azért, hogy zarándoklásra buzdítottál bennünket és azért, hogy sokakat útra kelésre hívtál. A járvány közepette őszinteségeddel, örömöddel és egyszerű gesztusoddal képes voltál reményt kelteni sokakban, akikkel találkoztál az úton vagy a közösségi hálókon keresztül” – fogalmaz a pápa levelében.

Az Úr mindig velünk halad az úton

Alvaro utazását édesapja megosztotta a Twitteren a @CaminodeAlvaro címen. „Zarándoklatra indultál és sokakat erre ösztönöztél. Arra bátorítottad őket, hogy ne féljenek és legyenek örömmel teltek, mert az úton sosem vagyunk egyedül, az Úr mindig velünk halad. Köszönet a tanúságtételedért és az imáidért.” Ferenc pápa levele végén áldását adja a spanyol ifjúra a Kármelhegyi Boldogasszony közbenjárását kérve rá. „Ne feledkezz el imádkozni értem” – zárja sorait a pápa.

Hitének örömteli megélésével tanúságtételt nyújt mindenkinek

Alvaro egy tízgyermekes család hetedik szülötte. Huelinben él és a Szent Patrik helyi plébánia Neokatekumenális Út közösségének tagja. „Annak ellenére, hogy a fiatal fogyatékkal él, aktív szerepet vállal a plébániai életben. Mitöbb, hitének örömteli megélésével tanúságtételt nyújt mindenkinek, aki ismeri” – olvasható a malagai egyházmegye weboldalán.

A fiatal meghívta a pápát otthonába

Alvaro a múlt héten teljesítette a Santiago de Compostela-ba vezető zarándokút utolsó 6 szakaszát, amely Sarria-ból indul és 100 km hosszú. Ezen az úton a világ minden tájáról emberek ezrei zarándokoltak, és amely során több száz embertől kapott imaszándékokat. Az egyik videójában Álvaro, aki nagy szeretettel fordul Ferenc pápa felé, meghívta őt otthonába egy vacsorára. A meghívásra a pápa által küldött szeretetteljes levélen túl még nem kapott választ.

Forrás: Vatican News (Somogyi Viktória)

MEGOSZTÁS