Mária-köszöntőt tartottak Illyefalván

0
1785

Minden hónap második szombatján Mária-köszöntőt tartanak Illyefalván. Így volt ez július 11-én is, sokan meghallották a hívást, és eljöttek, hogy köszöntsék a Szűzanyát, kérjék közbenjárását.

Az ünnepi szentmisét Péter Arthur kovásznai plébános mutatta be, szentbeszédében felelevenítette Szent Benedek életét, munkásságát. Kihangsúlyozta, „mennyire fontos, hogy a látvány, a karrier, ne vegye el éleslátásunkat. Mindig a dolgok mögé tudjunk tekinteni, hogy a csillogás, a felszín ne tévesszen meg. Kérni kell a Szentlelket, hogy tudjuk megkülönböztetni a jót a rossztól, hogy ismerjük fel Isten akaratát, hogy mi a helyest, és azt merjük is megtenni. A mai ember itt csapódik be. Isten Szentlelkét mellőzve akarja eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz. Mennyire fontos, hogy felismerjük, mi válik lelkünk hasznára vagy kárára, és még időben meghozzuk a döntést az istenes élet javára.”

„Benedek regulát ír, ezzel szabályozza a szerzetesi életét, aminek van egy ritmusa: imádság és munka – Ora et labora. A hétköznap a munkáé, vasárnap a pihenésé. Az imádság és a munka arányos ritmusa legyen meg a mi életünkben is” – hangsúlyozta a plébános.

A szentmise végén, a Kovásznáról érkezett rózsafüzér társulatok tagjai, Péter Arthur vezetésével elimádkozták a rózsafüzér imádságot. A Mária-köszöntő, a templomkertben tartott rövid szeretetvendégséggel ért véget.

Jánó Árpád kovásznai akolitus