Háló mozgalom: a szeretet határtalan hangján hálózzuk be a Kárpát-medencét

0
1649
Telefonálásra buzdít a Háló mozgalom. Illusztráció: Unsplash

Összetartozunk, számon tartalak, felhívlak – ezzel a mottóval tette közzé felhívását a nemzeti összetartozás napja alkalmából a Háló mozgalom, amelyben arra buzdítanak, hogy minél többen szólítsák meg Magyarország határain kívül élő barátaikat, szeretteiket.

A Kárpát-medencében 30 éve közösségépítéssel foglalkozó Háló egyesület a trianoni békediktátum 100. évfordulóján arra kér közösségi oldalán és honlapján mindenkit, hogy szólítsák meg – telefonon vagy valamely internetes alkalmazás segítségével – a jelenlegi magyar államhatárokon kívül élő néhány barátjukat, ismerősüket.

„A 100. évforduló kapcsán szólítsuk meg élő szóval néhány barátunkat, ismerősünket, akitől jelenleg határ vagy határok választanak el! Telefonáljunk! A szeretet határtalan hangján hálózzuk be élő telefonvonalakkal, azaz személyes odafigyeléssel, megszólításokkal a Kárpát-medencét – ezzel is megerősítve megtartó, személyes kapcsolatainkat! Fejezzük így is ki összetartozásunkat!” – áll a felhívásban,

A katolikus Háló mozgalom egy ökumenikus nyitottságú civil szervezet, amely immár 30 éve építi a határokon átívelő, magyar–magyar közösségi kapcsolatokat.

Forrás: Háló mozgalom