7+1 kérdés: Szabados-Erős Rózsa válaszol

0
1622

Tartsunk lépést az élettel! Tartsuk egymásban a lelket! Tartsuk a kapcsolatot! „Felnőtteknek való” nyolc kérdésünkre ma egy gyerek, az ötödik osztályos Szabados-Erős Rózsa válaszol.

1. Mi volt a kedvenc időtöltésed a karantén hetei alatt?

A kedvenc időtöltésem az volt a karantén hetei, mondhatni hónapjai alatt, hogy nem kellett korán kelni, és volt időnk a kertben teázni, játszani, ugrálni, akadálypályát készíteni, biciklizni, mert a kert elég nagy ahhoz, és más olyan tevékenységet kipróbálni, amire máskor nem volt alkalmunk: követ festettünk, veteményeztünk, társasjátékot készítettünk.

2. Mibe kapaszkodtál (lelkileg) ebben az időszakban?

Ebben az időszakban talán Isten segítségébe kapaszkodtam, az esti közös imákba, amikor lehetőségünk volt kimondani napi örömeinket, sikerélményeinket, bánatainkat és mindet, ami bennünk volt. Segített leküzdeni egyes félelmeimet, vigyázott rám, és talán még jobban hiszek benne, mint máskor.

3. Mi volt a vesztegzár legnehezebb pillanata a számodra (és miért)?

Egyik nehezebb pillanata az volt ennek a vesztegzárnak, amikor már nem tudtam eldönteni, hogy inkább itthon akarok-e maradni vagy az iskolába mennék szívesebben tanulni, ami hát… nem mindig ment könnyen. A legnehezebb, talán az volt, amikor elkezdtem félni, hogy talán ebben az időszakban tőlünk is meghalhat valaki.

4. Melyik volt a vesztegzár legszebb napja (és miért)?

A legszebb nap a születésnapom volt, mivel ilyen szülinapom még nem volt.

5. Mit szabadított fel, változtatott meg benned a bezártság?

Ez a bezártság nem volt számomra (a család számára sem) bezártságnak nevezhető, mert volt hova kimenni, volt kivel játszani. Talán azt változtatta meg bennem, hogy jobban értékelem a templomba járást, mert már meguntam az online szentmiséket.

6. Melyik a jó Istennek az a tulajdonsága vagy a vigasztaló Szentéleknek az az ajándéka, amit jó lenne a „magadénak tudni”?

Én nem érzek hiányt Isten szeretetéből, mert mindenem megvan egyelőre, amire szükségem van, de talán egy kis türelmet a tanuláshoz.

7. Mit viszel magaddal az eltelt hónapok megéléseiből, személyes megtapasztalásaidból?

Személy szerint azt  viszem magammal, hogy tudatosult bennem, ez is egy fajta próbatétel, ahogy jött úgy el is megy!

+1. Ha filmet rendeznél, könyvet írnál a március 15-május 15. közötti napokról, milyen címet adnál neki?

M&M 15-től 15-ig