Harmadjára is kiosztották az élelmiszer-adományokat az éhező gyerekeknek

Sikerrel zárult a Juventutti Alapítvány adománygyűjtő akciója

0
1562
Eredményes összefogás. Fotók: Juventutti Alapítvány

Sikerrel zárult a csíkszeredai Juventutti Alapítvány harmadik adománygyűjtő akciója is. Az Élelmiszert az éhező gyerekeknek! címmel meghirdetett online adománygyűjtés március végén kezdődött, és azóta összesen 15 000 lej adomány érkezett. Két adományátadás alkalmával már korábban 10 000 lej értékben vásárolt élelmiszert az alapítvány, amit át is adtak Csíkszeredában és Csíkszereda környékén élő rászoruló és mélyszegénységben élő többgyermekes családoknak, előbb március 30-án, majd április 15-én. A harmadik csomagátadás május 11-én zajlott, ez alkalommal 50 család összesen 186 gyermeke örvendhetett a bőséges élelmiszercsomagoknak.

A Juventutti Alapítvány online adománygyűjtésének harmadik akciója is bebizonyította, hogy az összefogásnak hatalmas ereje van: összesen 186 gyermekhez juttatott el élelmiszercsomagot az alapítvány az adományozóknak és támogatóknak köszönhetően. A 14 településen élő 50 családnak szánt adománycsomagokba összesen 250 kg liszt, cukor, paszuly, rizs és puliszkaliszt, 100 liter tej, 50 liter olaj, 50 rúd szalámi, 150 pástétom, ugyancsak 150 csomag instant leves, 100 üveg lekvár, 50 doboz margarin, 50 kenyér, összesen 400 kg zöldség és gyümölcs került, emellett két cég jóvoltából mindez 200 kg száraztésztával, 110 csomag mézes pogácsával, 50 csomag savanyú káposztával és 535 kg krumplival egészült ki. A termékek megvásárlásához összesen 5107 lejre volt szükség, amelyből 3617 lej online adományként, 1050 lej banki átutalással érkezett be, és ezt még további 440 lejjel egészítette ki a Juventutti Alapítvány a 2018-as évi adók 2%-nak felajánlásából származó összegből.

„A jó Isten minden lépésükben segítse meg magukat!”
(egy háromgyermekes családapa)

„Sok-sok finomságot kaptunk, Isten fizesse sokmilliószor vissza!”
(egy háromgyermekes családanya)

„Nagyon szépen köszönjük az ajándékokat!”
(egy háromgyermekes családapa)

A Juventutti Alapítvány ezúttal is köszöni a segítséget, támogatást: „Mindenkinek hálásak vagyunk, akik anyagi hozzájárulással, kedvezménnyel vagy termékekkel segítettek, hogy több autót ismét telepakolhassunk élelmiszerrel, és átadhassuk ennek a több mint 180 igen nehéz helyzetben lévő gyermeknek. Külön köszönettel tartozunk azoknak az önkénteseknek és segítőknek, akik a beszerzésben, csomagolásban, szállításban, a családok felkeresésében vagy az átadásnál segítették az akciót. Nem mindig könnyű a munkánk ezen része, de mindaddig, amíg ilyen sokan segítenek, támogatnak minket, és ameddig ezeknek a gyermekeknek örömet szerezhetünk, konkrét segítséget nyújthatunk együtt, úgy gondoljuk, érdemes hasonló akciókat elindítanunk” – fogalmazta meg a Juventutti Alapítvány elnöke, Hasenec Tímea az akcióval kapcsolatos gondolatait.

Juventutti Alapítvány