7+1 kérdés: Paulusz Mária válaszol

0
1299

Tartsunk lépést az élettel! Tartsuk egymásban a lelket! Tartsuk a kapcsolatot! Paulusz Máriát, brassói nyugdíjas mérnök-tanárt, Serbán Mária kérdezte.

1. Mi jót hozott az életébe a vesztegzár? 

Számomra egy tartalmas ignáci lelkigyakorlat ajándékát. Lelki feltöltődést jelentett és bebizonyította azt, hogy milyen nagy érték számomra egy lelki közösséghez tartozni. 

2. Mi egy mostani hétköznapja legkiemelkedőbb eseménye? 

A lehetőség, hogy virtuális szentmisén részt vehetek, áldásban és lelki áldozásban részesülhetek. 

3. Mit sajnál, hogy nem tett meg a járvány „kitörése” előtt? 

Tulajdonképpen nem sajnálok semmit, azelőtt is, most is próbálom értelmesen kihasználni azt az időt, amit ajándékba kaptam. 

4. Mi a legutóbbi hála-morzsája? 

Hálás vagyok mindazokért a testvéreimért, akik születésnapi kívánságokkal árasztottak el, szeretetükért, odafigyelésükért. 

5. Mitől fél, amikor fél? 

Félelemmel töltenek el a gonosz különböző megnyilvánulásai (háború, terrorizmus), de ugyanakkor bízom Isten gondviselésében. 

6. Mi volt az idei húsvét legszebb pillanata az ön számára? 

A feltámadási szentmisék a Vatikánból és Gyulafehérvárról, amelyek lélekben feltöltöttek a mindennapok megpróbáltatásaira. 

7. Mit vár, mit szeretne a járvány megszűnése után önmagától, a környezetétől, a világtól? 

Én szeretnék többet segíteni. Remélem, egyházunk megerősödve kerül ki ebből a megpróbáltatásból. Nincsenek elvárásaim a környezetemmel szemben, vagy a világtól, de szeretném, ha jobban vigyáznánk és ápolnánk a természet kincseit. Sajnos nem tapasztalom, hogy az emberiség felismerte volna, hogy mi a legfontosabb az életben, nagyon szeretném, ha ez megváltozna! 

+1. Mit kérdezne most a feltámadt Jézustól, ha találkozna vele? 

Nem kérdeznék, csak megköszönném életem minden percét, ajándékát. 

MEGOSZTÁS