Virtuális „hittanterem” nyílt a templom.ro oldalunkon

0
2106
Illusztráció

Megnyílt a „hittanterem” a templom.ro oldalunkon, ahol az előző években megjelent hittankönyvek leckéiből teszünk közzé néhányat. A tankönyvek leckéi az egyházi év ünnepköreihez igazítottak, de válogatásunkban néhol eltekintünk ettől a rendtől, hogy hetente több leckét is megmutathassunk. A kiválasztott leckék tematikája mindenképpen illeszkedik a jelenlegi egyházi év aktuális időszakához.

Az Oktatási és Kutatási Minisztérium platformján bárki számára hozzáférhetők az I., II., V., VI. és VII. osztályos római katolikus hittankönyvek, s ezek közül kettő, az V. és VII. osztályos digitális változata is elérhető ugyanott.

A digitális tankönyvekben az egyes leckék szövegei, rovatcímei, képei mellett található filmszalag-, hangszóró-, nagyító- és egérikonok aktiválhatók. Rájuk klikkelve kisfilmet láthatunk, éneket, imát, verset hallhatunk, szép képet szemlélhetünk vagy a leckéhez kapcsolódó feladatot tudunk megoldani.

A továbbiakban közzéteszünk 10 válogatott leckét pdf és interaktív változatban is. A bal oldali oszlopban lévő anyag csak olvasható, a jobb oldali a fent említett platformon nyílik meg, és a leckéken belül működnek a fent jelzett beépített funkciók. Itt a tankönyvek lapozására is lehetőség van.

Bízunk benne, hogy a bemutatott tartalmak nem csak a jelzett osztályba járók, hanem más korosztály, sőt a felnőttek számára is lelki és szellemi táplálékot nyújtanak.

Ozsváth Judit, Nemes István és Benedek Ramóna tankönyvszerzők