Lourdes egy időre bezárja kapuit: a francia katolikusok imakilencedet kezdenek

0
2244
• Fotó: Alessio Di Cintio/CNA

A Lourdes-i Szűzanya szentélye több mint egy évszázad alatt először zárult be, miután Franciaországban új korlátozásokat vezettek be a koronavírus terjedésének lassítása érdekében.

„Először zárja be a története folyamán egy időre kapuit a szentély. Imádkozzátok velünk a kilencedet a Szeplőtelen Szűzanyához”, mondta bejelentésében Olivier Ribadeau Dumas, a Lourdes-i szentély rektora március 17-én.

A Lourdes-i kegyhely bezárását követően Antoine Hérouard, Lille segédpüspöke arra hívta meg a katolikusokat, vegyenek részt a Lourdes-i Szűzanya tiszteletére végzett kilencedben március 17-25. között, és imádkozzanak a koronavírussal fertőzött betegekért.

„A Lourdes-i Boldogasszony szentélye kiváltságos helye a betegekkel és betegekért végzett imádságnak” – mondta Hérouard püspök. Mindenkit arra kér, kötelezze el magát a következő kilenc napban arra, hogy a rózsafüzért imádkozza, mától kezdve március 25-ig, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéig. Ez a nap egyben a Szűzanya tizenhatodik Lourdes-i megjelenésének évfordulója, amikor úgy mutatkozott be Soubirous Szent Bernadettnek: „Én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás”.

Forrás: Catholic News Agency