Az európai püspökök közös imában fordulnak a Teremtőhöz a világjárvány idején

0
2213
Illusztráció/Pexels

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) és az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) elnökei március 12-én közös levélben fordultak az európai hívekhez, melyben a járvány idején mennyei segítséget kérő imájukat tették közzé.

A COVID-19-járvány miatt mindenhol nehéz időket élnek meg a közösségek. A két legfontosabb európai püspöki testület vezetője: Angelo Bagnasco bíboros, Genova érseke, a CCEE elnöke és Jean-Claude Hollerich SJ bíboros, Luxemburg érseke, a COMECE elnöke közös imádságban fordul Istenhez segítségért, vigasztalásért és megszabadításért.

A március 12-én közzétett imában a két bíboros arra kéri Atyánkat, a világ Teremtőjét, tekintsen gyermekeire, akiknek ezekben a nehéz, zűrzavart és aggodalmat okozó időkben erőre, megszabadításra és megnyugvásra van szükségük, és arra kérnek minden jóakaratú embert, imádkozzon Istenhez, hogy gyógyítsa meg a betegeket, adjon vigasztalást a családjaiknak és bölcsességet a döntéshozóknak.

Az Európai Unió és egész Európa püspökei csatlakoznak Ferenc pápához, aki többször is hangsúlyozta közelségét mindazokhoz, akiket a járvány sújt: a betegekhez és áldozatokhoz, családjaikhoz és az egészségügyi dolgozókhoz, önkéntesekhez és hívekhez, akik a frontvonalban szolgálva gondoskodnak a rászorulókról.

Amint Peter Turkson bíboros nemrég megfogalmazta, a koronavírus okozta veszélyhelyzet „alkalmas idő arra, hogy meglássuk a testvériség és az egymással összekapcsoló, felbonthatatlan kötelékek értékét”.

Hollerich és Bagnasco bíboros minden egyes embert, minden családot és közösséget arra hív, hogy imádkozzanak, és viselkedjenek felelősségteljesen, hogy elkerüljék a vírus terjedését, és oltalmazzák az életet.

A WHO jelentései szerint 2019 decembere óta 126 országban mintegy 130 ezer embert fertőzött meg a koronavírus. Közülük eddig több mint négyezren vesztették életüket.

A COMECE és a CCEE titkárságai óvintézkedéseket hoznak, hogy biztosítsák munkatársaik és partnereik biztonságát és egészségét.

Istenünk, Atyánk, világ Teremtője, aki mindenható és irgalmas vagy, aki irántunk való szeretetből küldted el Fiadat a világba, hogy lelkünk és testünk gyógyítója legyen,

tekints gyermekeidre, akik Európa és a világ számos részén ezekben a nehéz, zűrzavart és aggodalmat okozó időkben Hozzád fordulnak, mert erőre, megszabadításra és megnyugvásra van szükségük,

szabadíts meg minket a betegségtől és a félelemtől, gyógyítsd meg a betegeinket, adj vigasztalást a családjaiknak, bölcsességet a döntéshozóknak, erőt és jutalmat az orvosoknak, ápolóknak és önkénteseknek, és örök életet az elhunytaknak. Ne hagyj el minket a megpróbáltatás idején, de szabadíts meg minden rossztól.

Kérünk Téged, aki a Fiúval és a Szentlélekkel együtt élsz és uralkodol mindörökkön örökké. Ámen.

Mária, egészség és remény anyja, könyörögj érettünk!

Forrás: Magyar Kurír