Imacsokor a főpásztornak

0
2605
• Fotók: Molnár Miklós Csaba

Imacsokrot ajándékoztak a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc líceum diákjai és tanárai az új főpásztornak püspökké szentelése és a gyulafehérvári főegyházmegye érseki székébe való beiktatása alkalmából. Az imacsokor keretében az iskola teljes közössége (405 diák és 44 tanár) egy-egy Miatyánk elimádkozását ajánlja fel az érsek atya szándékára.

Az iskolában próbáljuk imádkozásra nevelni a gyerekeket, és néhány év után kezdjük látni az első gyümölcseit is ennek az igyekezetünknek. Múlt év októberében a harmadik és negyedik osztályosok örömmel és igazi átéléssel kapcsolódtak be az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért kezdeményezésbe. Van olyan kisdiákunk is, aki rendszeresen vállalt imát a papokért az egyházmegyei imalánc keretében. Nagy öröm, hogy imádkozó gyerekeket nevelünk – vallja Balla Imre iskolalelkész.

A főpásztorért való imádkozás által tudatosítani szeretnénk a diákjainkban azt is, hogy mindannyian fontos és felelős tagjai vagyunk egyházunknak. Az iskola viszontagságai és az újraalapítás kapcsán meggyőződhettünk, hogy az iskolánk léte is kizárólag Krisztus által, őbenne és ővele képzelhető el. Csatlakozva az érsek atya jelmondatához szeretnénk kifejezni örömünket és reményünket az együtt haladás tekintetében. Katolikus létünk minden területén számítunk a főpásztorunk biztos irányító jelenlétére.

A díszes kivitelezésű imacsokrot Tamási Zsolt igazgató adta át a főpásztornak.

Molnár Izabella