Ugye lángolt a szívünk?

Házasság hete a temesvári egyházmegyében

0
1264
Házasság hete a temesvári egyházmegyében. Fotók: gerhardus.ro

Választékos programmal készül a temesvári egyházmegye családpasztorációs irodája is a Házasság  hetére. Keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg magyar nyelvterületen a Házasság hete rendezvénysorozatot február 9 és 16 között. A több mint húsz országban működő nemzetközi mozgalom a házasság és a család értékeire szeretné felhívni a figyelmet.

Szombaton február 8-án a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus rendházban mintegy húsz családdal nyitották meg a Házasság hetét, amelynek az idei mottója: Ugye lángolt a szívünk? (Lk 24,32). A megnyitó mély lelki élményeket nyújtott a családoknak az elkövetkezendő hétre. P. Laus Nikola szalvatoriánus atya arról beszélt a résztvevőknek, hogy Jézus is szenvedett, de tudott harcolni, így a házaspároknak is harcolniuk kell a családjukért, nem szabad mindjárt feladni. A katekézis, az ima, a szentmise, mindezek remélhetőleg megerősítették a jelenlevőket – írja a temesvári egyházmegye honlapján.

Egy résztvevő család így látja a rendezvényt: „Nagyon jó kezdeményezés, látszott mindenkin, hogy vágyik megosztani azt, hogy mit jelent a házasélet, mit jelent párban élni és meglátni Isten kegyelmeit életünkben, de legfőképpen hagyni, hogy Isten munkálkodjék bennünk.”

Február 9-én, vasárnap Kisiratoson a szentmisét a családokért ajánlották fel, amelynek keretében megáldották a családokat. A szentmise közös ebéddel és programmal zárult.

Ugyancsak vasárnap este a temesvár-józsefvárosi plébánián a férjek tartottak előadást a családoknak arról, hogy mennyire fontos az apakép, illetve, hogy milyen apaképet tárunk a felnövekvő generáció elé. Az előadást követően a feleségek és a férjek külön csoportot alkottak, ahol meg tudták beszélni az elhangzottakat, végül pedig egymással is megosztották gondolataikat.