Krisztus erejében gyökerezik a házaspárok megtartó hűsége

Házasság hete Marosvásárhelyen

0
1649
Jézus szerető jelenléte járja át a szerelmesek megszülető vonzalmát. Fotók: Bakó Marika

Szentségimádással vette kezdetét vasárnap délután 5 órakor az idei Házasság hete rendezvénysorozat Marosvásárhelyen, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára.

A Keresztelő Szent János-templomban Balla Imre segédlelkész a szentségimádási órában a házaspárokat hozta Jézus Krisztus jelenlétébe. Az ő szerető jelenléte járja át a szerelmesek megszülető vonzalmát, ő őrzi a kiteljesedő szerelem tisztaságát, Krisztus erejében gyökerezik a házaspárok megtartó hűsége és kitartása. A szentségimádásban arra kaptak meghívást a párok, hogy az Úr Jézus gyógyító jelenlétében egymásnak megbocsássanak, szeretetszövetségüket megújítsák, az egymásnak tett hűségesküt megerősítsék, és felújítsák magukban a szándékot, hogy egymás számára ajándékká legyenek életük minden napján.

A szentségimádás után ifjúsági szentmisével folytatódott a nap, amelyen a marosvásárhelyi Remény zenecsoport teljesített zenei szolgálatot.

A prédikációban a segédlelkész a napi evangéliumi szakaszt a házaspárok szívébe helyezte: ti vagytok a föld sója, a tartóra helyezett világosság és a hegyre épült város. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezeket a szép szimbólumokat Jézus nem óhajtja, nem ajánlja, nem lehetőségként említi, nem is parancsolja, hanem tényként kijelenti. Alkalmasnak lát minket arra, hogy betöltsük ezt a küldetést, amelyet nekünk szánt. Ez öntudatot is jelent, megerősítést ad a keresztény házaspároknak és minden kereszténynek, hogy abban a közegben, ahol élünk, az a só legyünk, amely ízesít, amely tartósít és amely felmarja a jeget. Legyünk a fény, amely utat mutat, és hegyre épült vár, amely nem rejthető el.

A Házasság hete rendezvénysorozat Marosvásárhelyen is folytatódik. A város középiskoláiban Belényesi Gabriella irányításával tájékoztató programok zajlanak az osztályfőnöki órák keretében. Bakó Marika lelkigondozó február 14-én délután 5 órától játékos-beszélgetős estre hívja a házaspárokat a Deus Providebit Tanulmányi Ház Márton Áron termébe. Az est mottója: A házasság csapatjáték.

Molnár Izabella