Izgalmas programokkal várják a szatmáriakat a házasság hetére

0
1261
Fotók: A szatmári egyházmegye sajtóirodája

Vetélkedők, előadások, közös ima, filmnézés, vidám percek és mulatság jellemzi idén is a házasság hetének szatmárnémeti programjait.

„Csapatjáték szerelemmel” mottóval tartják február 2-16. között a Házasság hete rendezvénysorozatot Szatmárnémetiben. A jelmondat ez esetben is igen találó, hiszen utal a házasságban élő együttműködésre, ugyanakkor előrevetíti az idei programban szereplő vetélkedőket és játékokat. Már fut a Házas kalandtúra, amelynek során különböző feladatok teljesítésével haladnak a párok a cél felé: azok, akik minden próbát sikerrel nyugtáznak, sorsoláson vesznek részt, nyereményekkel gazdagodhatnak. Így övék lehet egy kétszemélyes vacsorameghívás egy szatmárnémeti étterembe. Lesz ugyanakkor még egy „társ-as játék” február 5-én, amit „házaspárbaj”-nak is neveznek. Ez egy társismereti, együttműködési, kreativitási verseny lesz, amelynek eredményeként a győztes párok wellness-hétvégét tölthetnek Hajdúszoboszlón. Ez utóbbi esetben nézőként is részt lehet venni a vidám hangulatúnak ígérkező vetélkedőn – tájékoztat a szatmári egyházmegye sajtóirodája.

Az idei Házas hétvége első közös programpontja azonban egy filmnézés és azt követő kötetlen beszélgetés lesz február 3-án, hétfő este 7 órától a Deák (Libertății) tér 20. szám alatti Szent István teremben (a Székesegyház plébánia udvaráról lehet megközelíteni).

Február 7-én és 8-án két előadás várja a házasokat: pénteken este 6-tól Visky István lelkész „Házasságban élni – bibliai áttekintés a férfi-női kapcsolatról” cím alá rendezi gondolatait a Németi református templom gyülekezeti termében, és ugyanott, másnap, szintén 6 órától „Hogyan nősült meg Artúr király” címmel tart előadást.

Szentmisékben, istentiszteletekben ünneplik meg 9-én a kerek évfordulós párokat a különböző plébániákon, egyházközösségekben, majd előbbi helyeken szentségimádást tartanak, utóbbiakon közösen imádkoznak a házasokért, családokért.

Az idei rendezvénysorozatot 19-én, szerdán este zárják a Szent István teremben, ahol a Házas kalandtúra nyerteseit is kisorsolják.

A programokat is Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája, a Házas hétvége mozgalom, a különböző plébániák, parókiák, gyülekezetek szervezik. A filmvetítés és a „házaspárbaj” esetében a szervezők kérik, hogy előzetesen jelezzék részvételi szándékukat a párok IDE kattintva, egy kérdőív kitöltésével.