A gyulafehérvári vándor monstrancia Ákosfalván

0
2677
Fotók: Molnár Izabella

Pénteken kora délután érkezett Ákosfalvára, az „Együtt Jézussal” program keretében Gyulafehérvárról útra indított vándor monstrancia. Sebestyén Domokos plébános a monstrancia fogadására összegyűlt híveknek Dárius király gyermeki lelkesedését idézte fel, aki vendégül látva Themisztoklészt, az athéni demokrácia vezető alakját, örömében fel-alá járkálva kiáltozta: „Nálam van Themisztoklész! Nálam van Themisztoklész!”

Az ákosfalvi közösség is ehhez hasonló örömmel és lelkesedéssel készült a vándor szentségmutató fogadására és erre a három lelki napra.

„Máskor is közöttünk van az Úr Jézus, de ezen a néhány napon különösen hív bennünket egy lelki útra, vele együtt járásra. Készüljünk a szeptemberben sorra kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, amely különösen nagy esemény és igazi kegyelmi időszak a közösségeink számára” – mondta a plébános.

Az ákosfalvi plébánia január 23-25. között volt az „Együtt Jézussal” lelki program házigazdája, és a három nap alatt a közösség egészét igyekeztek bevonni a programba, beleértve a filiák híveit is. Pénteken a cserefalvi hívek és az ákosfalvi hívek egyik csoportja, szombaton a Csibából érkező hívek, majd ákosfalvi asszonyok vezették a szentségimádási órákat. Vasárnap 12 órától a férfiak szentségimádási órája nyitotta meg a napot, az ákosfalvi férfiak vezetésével. Délután 3 órától gyermekek számára volt szentségimádási óra, majd 4 órától ünnepi szentmise zárta a napot, amelyet Ferencz István marosvásárhelyi kisegítő lelkész mutatott be.

A háromnapos programnak igazi közösséget kovácsoló jellege is volt a mindössze 320 lelkes kis közösség számára, hiszen a szentségimádást végző csoportok előzőleg több alkalommal is találkoztak otthonaikban, majd a plébánián, így készülve együtt a szentségimádási órákra.

Molnár Izabella