Elhunyt Oláh József esperes

3
11937
Fotó: Gyulafehérvári Érsekség

Oláh József c. esperes, plébános január 28-án visszaadta lelkét Teremtőjének.
1942. március 25-én született Szárhegyen. Középiskolai tanulmányait Marosvásárhelyen, a teológiai tanulmányait pedig Gyulafehérváron, a Hittudományi Főiskolán végezte. Márton Áron püspök szentelte pappá 1975. június 22-én Gyulafehérváron. 1975-ben papi szolgálatát Csernakeresztúron és Piskitelepen kezdte, majd Gyimesközéplokon folytatta 1975-1976 között. 1976-tól Székelyszenttamáson plébános, 2000-ben kapott tiszteletbeli esperesi címet. Az utóbbi időben sokat küszködött a betegségével, de betegen is végezte szolgálatát, nem akarta otthagyni a nyájat. Isten nyugtassa!

Ma és holnap délután 4 órától Ülkében virrasztás lesz az elhunyt esperes lelki üdvéért. Temetése január 30-án, csütörtökön lesz az üleki templomból, a délelőtt 11 órakor bemutatott szentmise után, a templomkertbe.

LETÖLTHETŐ GYÁSZJELENTŐ

3 HOZZÁSZÓLÁSOK

  1. Isten nyugtassa.Betegsege alatt is,es most halala utan is folyamatosan imadkozom erte.Te se feledkezzel rolam.Rad biztam az en sorsomat is.Beszeljetek meg a Szuzanyaval/A gONDVISELESNEK Alavetem magam.Isten veled draga jo volt szomszedom.Simon Denes.