Gyerekek szavai hirdetik Jézus születését!

0
1524

Mi, a szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia hittanosai is beneveztünk a „SzékelyKapuk, ZöldKapuk” Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok című pályázatra, mely során betlehemi szerepjátékunkat kellett bemutatnunk több helyszínen is. Csapatunk, a Hírmondó csapat, kilenc VI.-VIII. osztályos diákból áll. Összesen öt alkalmunk volt kis előadásunkat bemutatni, de ezek is nagy örömmel teltek. Tehát jelmezekbe öltözve el is kezdtük „kalandunk”.

December folyamán első megjelenésünk a szilágysomlyói Kultúrotthonban történt, ahol az I. Családi Advent Szilágysomlyón című jótékonysági vásár keretén belül tudtuk megmutatni tehetségünk a közönségünknek.  A következő állomásunk az ugyancsak Szilágysomlyón volt, de most kisebb iskolás társainknak adtuk elő szerepünket az EMKE Magyar Házban, amit a BIA Játékkuckónak és a városunkban működő nőszervezetnek köszönhetünk. A következő két helyszín már nem volt a megszokott helyen, hiszen utunk elvitt minket a Nagyváradi Római Katolikus Püspökségre és a Szilágybagoson található Idősek Otthonába. Utoljára a Római Katolikus Közösségi Házba adtuk elő betlehemesünket, a katolikus híveknek, amit kicsik és nagyok egyaránt élvezhettek.

Első sorban, előadásunk célja, a karácsony valódi értékének közlése volt. Tudatni szerettük volna embertársainkkal, hogy valójában Jézus születésnapját ünnepeljük, nem pedig más evilági apróságot.                                                                                        

  Szűcs Anna VIII. osztályos betlehemező