Nagyváradi gyermekek hirdetik a lehajló isteni szeretetet

0
1165
Fotók: Hirek.varad.org

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Váradi Csillagok nevű csapata az új tagokkal (5. A, 6. A osztályokból) és a régiekkel (8. A, 9, B, 10. B osztályos diákok) Benedek Ramóna, Varabecz Mónika tanárnők kíséretében, már negyedik éve hirdeti Jézus születésének örömhírét a SzékelyKapuk – ZöldKapuk Ökocivilizációs Játékok keretén belül.

A csillagénekesek nagy családjának tevékenysége a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” pedagógiai elven alapul. A diákok megismerkednek egy megalapozott, gyümölcsöző, friss életszemlélettel, a tartalmas élethez szükséges cselekvési lehetőségekkel. Karácsony szent titkának mélyebb átélése, a betlehemezés több száz éves hagyományának megőrzése a legfőbb célja a Váradi Csillagok tevékenységének is – adja hírül a nagyváradi egyházmegye sajtóirodája.

A csapat tagjai december 5-én a Premontrei Öregdiákok Egyesületének és a Szent Rita Nőszövetség tagjainak adták elő a népi betlehemest. A betlehemezés folytatódik karácsonyig a város különböző intézményeiben, hogy még szebbé tegyék az emberhez lehajló isteni szeretet ünnepét, Jézus születésének titkát.

Benedek Ramóna