Ferenc pápának ajándékozták azt a pápamobilt, amelyet Csíksomlyón használt

0
1771
Ferenc pápa Csíksomlyón. Fotó: Bodó Márta

A Dacia hivatalos Facebook-oldalán adott hírt arról a Renault Csoport, hogy a tegnap Ferenc pápának ajándékozták azt a pápamobillá alakított Dacia Dustert, amelyet romániai látogatása alatt használt, Somlyó hegyére is ezzel érkezett. A gyártó szerint a 4X4-es meghajtású terepjárót Ferenc pápa igényei szerint alakították át. Christophe Dridi, a Renault Csoport romániai vezérigazgatója és Xavier Martinet, az olaszországi Renault Csoport vezérigazgatója adta át a járművet a szentatyának.  

Fotó: A Dacia hivatalos Facebook-oldala

Miután március 25-én közzétették Ferenc pápa romániai látogatásának végleges hivatalos programját, Jászvásár polgármestere közölte március 27-én a sajtóval, hogy a Dacia már dolgozik azon a két pápamobilon, amelyeket Ferenc pápa fog használni.  

Azok a személygépkocsik, amelyekkel Ferenc pápa közlekedett, egyedi rendszámot (SCV-1) kaptak egy sürgősségi kormányrendeletnek köszönhetően.

Ferenc pápa kérésére a temesvári egyházmegyei Caritas szervezet kapta azt a sötétkék Dacia Logan személygépkocsit, amellyel a szentatya romániai látogatása során a repülőtérről a Cotroceni palotába utazott. A gépkocsit szeptember 24-én délután ünnepélyesen megáldották az Isteni Irgalmasság Háza Hospice Palliatív Központban.