Jótékonysági orgonakoncertet tartottak a beteg Noelért

0
1766
Fotó: Bihari Napló

Jótékonysági orgonakoncertet szervezett a váradszöllősi plébánia november 15-én, pénteken a Bihar megyei beteg kisfiúért, aki ugyanolyan kórral küzd mint az elmúlt hónapokban a magyar sajtóban ismertté vált Zente.

Orgonán Józsa Domokos helyi orgonista szólaltatta meg a következő műveket: Johann Bernhard Bach (1676-1749) B-Dúr Ciacona – Téma és 20 variáció, G-Dúr Ciacona – Téma és 25 variácó, valamint Johann Sebastian Bach (1685-1750) c-moll Passacaglia és Fúga BWV 582.

A rendezvény célja az összefogás Ölyüs Noel Róbert gyógyulásáért, és mindazok megszólítása volt, akik szándékuk és lehetőségeik szerint segíteni szeretnének – számol be az eseményről a nagyváradi egyházmegye sajtóirodája. Noel 2019 júniusában született Bihar megyében, Érkörtvélyesen és nemrégiben az SMA-1 nevű genetikai betegséggel, azaz gerinc eredetű izomsorvadással diagnosztizálták. A szülők a Zolgensma nevű gyógyszerre gyűjtenek, ami több mint 2,1 millió dollárba kerül, és az orvostudomány jelenlegi állása szerint nemcsak egy teljes értékű élet, de a gyógyulás egyetlen lehetősége is a négyhónapos kisfiú számára.

Az emberi élet értéke megfizethetetlen, de sok esetben sajnos anyagi lehetőségek függvénye. Példaértékűek a civil kezdeményezések és az, ahogyan többen az ügy mellé álltak. Ehhez csatlakozott péntek este a váradszöllősi plébánia közössége és a koncertre látogató segíteni vágyók is, hogy igényes művészi élményben részesülve, adakozással járuljanak hozzá Noel gyógyulásához.

Idén 10 éves a plébániatemplom orgonája, a péntek esti pedig pontosan a 100. koncertalkalom volt a Szentháromság-templomban. Ennél nemesebb ügyet nem is szolgáltatott volna ez az ünnepi alkalom. Noel számára 3460 lej gyűlt össze.

Szlopp Bernadette

Noelt bárki támogathatja itt:
GoFoundMe: gf.me/u/wfyvjv
PayPal: paypal.me/kicsinoelsma1

Banki átutalással:

Kedvezményezett neve: Olyus Noel Robert
Nemzetközi számlaszámok: a valutát kiválasztva a 24 karakterből álló szmálaszámot lehet használni. További banki infók:
Bank neve: Banca Transilvania
Bank címe: Agenţia Valea Lui Mihai, Str. Marton Aron, Nr. 14, Valea Lui Mihai, Bihor, Románia
EUR: RO74BTRLEURCRT0527455101
HUF: RO87BTRLHUFCRT0527455101
RON: RO27BTRLRONCRT0527455101
SWIFT/BIC Kód: BTRLRO22

Újabb jótékonysági koncert

Szent Cecília napján, november 22-én, pénteken este 7 órától a nagyváradi Szent László-templomban tartanak jótékonysági koncertet, amely során adakozni lehet Noel kezelésére. Az est vendégművészei: Szeghalmi Emese – ének, orgona; Viktor József – operaénekes, kontratenor; Katona Ábel – orgona.