Országos hittanversenyt hirdet a nagyváradi katolikus líceum

0
1358
A versenyzőket arra kérik, hogy vigyenek magukkal népviseletet. Fotó: varad.org.

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg 2020. január 17–19. között a Hivatások nyomában című országos hittanversenyt Nagyváradon, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. A versenyt a római katolikus teológiai líceumokban tanuló IX–XII. osztályos diákok számára hirdetik meg, ami a tanügyminisztérium országos versenykalendáriumában Pe urmele vocaţiei címen lesz feltüntetve.

A program célja, hogy a fiatalok jobban megismerjék az egyháztörténelem kiemelkedő egyéniségeit, az Istennek és felebarátaiknak szentelt életük mélységét, szépségét és értékét.

A soron következő verseny fő témája: Szent II. János Pál pápa, Pietrelcinai Szent Pio atya, Boldog IV. Károly, Boldog Brenner János élete.

Iskolánként 3 diákot és 1 kísérő tanárt várnak a versenyre. A szállás és az étkezés minden résztvevő számára ingyenes. A hivatalos meghívót a tanügyminisztérium fogja küldeni, ennek alapján minden megye fizetheti az útiköltséget az iskoláinak.

A részvételi szándékot, illetve a résztvevő diákok, a kísérő és a felkészítő tanárok nevét legkésőbb 2019. december 10-ig lehet Benedek Ramóna hitoktatónál jelezni (benedek.ramona@yahoo.com, tel.: 0723-309 044).

A versenyen résztvevő diákok:

  • Készítsenek 5–10 perces interjút olyan – lehetőleg a környezetükben élő – személlyel/személyekkel, aki(k)nek életében meghatározó szerepet játszik az Eucharisztia. Ehhez a mindenki számára kötelező feladathoz a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szolgáltat apropót. A szervezők a programmal a rangos eseményhez is igyekeznek kapcsolódni. Az interjút mobiltelefonnal vagy más eszközzel rögzítsék, és legyen feltüntetve rajta az iskola és a diákok neve. A felvételt 2020. január 14-ig küldjék el a következő címre: benedek.ramona@yahoo.com.
  • Vigyenek magukkal népviseletet.
  • Készüljenek egy 5 perces jelenettel (saját vagy már létező forgatókönyv alapján), amelyben a tematikában szereplő szentek valamelyike életének egy eseményét elevenítsék fel. A jelenetben csak a diákok vegyenek részt és a rendelkezésükre álló időt vegyék figyelembe! 

Az értékelési szempontokat és a részletes programot az érdeklődők megtekinthetik a nagyváradi egyházmegye honlapján.