Rózsafüzérrel a város körül

0
2070
Fotó: Hajdú János

Sepsiszentgyörgy lelki megújulásáért, a családokért, önmagunkért és a világ békéjéért hirdették meg a város katolikus templomainak elöljárói a Rózsafüzérrel a város körül nevű zarándoklatot, így csatlakozva Ferenc pápa felhívásához, aki októbert a misszió hónapjának nevezte.

Az egyházi vezetők mellé felsorakoztak a hívek, akik a belvárosi Szent József templomtól indultak október 23-án „körbekeríteni a várost” imával, ahogyan Szabó Lajos plébános indította a rendezvényt és oda tértek vissza október 27-én hálát adni a kapott kegyelmekért. Az este 18 órakor kezdődő szentmisék után rózsafüzérrel a kézben, hármas sorokban, mintegy élő imaláncot alkotva járták be a város különböző részeit az öt nap alatt, összesen tíz kilométeres körzetben. A Mária Világ királynője, a Szent Gellért, a Szent Benedek és a Krisztus király templomok egy-egy állomáshelyei voltak a zarándoklatnak, amely a Szűzanya tiszteletére és közbenjárását kérve történt a rózsafüzér hónapjában.

A Krisztus király templomban vasárnap az ünnepi szentmise prédikációjában a missziók kapcsán többek között három gondolatot pakoltak a jelenlevők tarisznyájába útravalónak: Isten hívott meg minket és vissza kell találnunk a meghívás forrásához, Jézushoz. Meghívásunk alapja az örömhír; hithirdetőnek kell lennünk itthon, a családban, a munkaközösségben egy mosollyal, jó szóval, bátorítással – életté kell válni és kimenni a templomon kívülre. Meg kell őriznünk a reményt, hogy Isten mindig mellettünk van, sosem hagy el – legyünk a remény csillagai!

Dávid György plébános a közelgő mindenszentek ünnepére való tekintettel kérte a szülőket, hogy őrizzék meg tisztán a kereszténységüket.

Hajdú János főesperes hálát adott, hogy égi édesanyánk, a Boldogságos Szűzanyánk segítségével, rajta keresztül imádkozhattunk a világ békéjéért, városunkért, családjainkért, azért, hogy balesetmentesen lezajlott a rendezvény és példát adva hitvallást tehettünk, majd megáldotta a Krisztus király templom új keresztjét, amit az elkövetkezőkben fognak a helyére emelni.

Józsa Zsuzsanna