Szüreti bált tartottak fogyatékkal élőknek

0
1240
Fotók: Caritas-ab.ro

A 2019-es esztendő meglehetősen gazdag volt a Gyulafehérvári Caritas és az ellátottai számára egyaránt. Az elért sikereket és szép eredményeket pedig meg kell ünnepelni. Erre adott kitűnő lehetőséget egy szüreti bál, amelyet elsősorban a csíkszeredai Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ sérült fiataljai és munkatársai számára szerveztek.

A jó hangulatú mulatságra a Caritas meghívását elfogadta a sepsiszentgyörgyi Írisz Ház, a szentegyházi Szent Gellért Alapítvány és a csíkzsögödi Providencia Idősek Központja is. Az esemény helyszínéül a Művészetek Háza szolgált. A 13 órakor kezdődő ünnepségen közel százan vettek részt. Eleinte a fiatalok kissé bizonytalanok voltak, viszont az élő zene hallatára pillanatok alatt felvették a ritmust, és önfeledten mulattak egymással és hozzátartozóikkal közösen órákon át. A táncot mindössze a tombolasorsolás szakította meg egy rövid időre – számol be az eseményről a Gyulafehérvári Caritas sajtóirodája.

A nyereményektől fellelkesült résztvevők újabb lendülettel dobták bele magukat a szórakozásba. Az ünnepség végén jóleső érzéssel töltötte el a szervezőket a hatalmas mosollyal távozó fiatalok látványa. A szervezők megfogadták, hogy a következő esztendő sem múlhat el szüreti bál nélkül.

Gegő Imre