Szó szerint mesés gólyabált tartottak a Szent László líceumban

0
2090
Fotók: Szent László Római Katolikus Líceum/Facebook

Gyermekkorom mesevilága képernyőn címmel szerveztek gólyabált pénteken, október 18-án a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. A legnagyobb sikert a tanárok felismerése elnevezésű próba aratta a gyermekkori fényképeik alapján.

A TV-maci jól ismert zenéjének felcsendülése után a gyermekkor mesevilágának helyszínévé változott péntek délután a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum díszterme, az itt játszódó történet főszereplői pedig a négy kilencedikes osztály képviseletében jelen lévő párok voltak: Szeghalmi Krisztina és Balla Roland (IX. A, gazdasági), Kecskés Alexandra és Solymosán Krisztián (IX. B, vallásturisztika), Hengye Tamara és Nagy Dávid (IX. C, gasztronómia), valamint Szigeti Petra és Molnár Csongor (IX. D, cukrász-szakács). Az osztályfőnökeik segítségét is igénybe vevő (az idén Kele Tünde, Mosoni Erika, Zalder Éva és Bokor Ildikó) tizedikesek által szervezett vidám, jó hangulatú rendezvény kezdetén Böcskei László megyés püspök köszöntötte az egybegyűlteket, majd, amiként a mesékben lenni szokott, következhetett a hétpróbás vetélkedés, no meg a ráadás – számol be az eseményről a Bihari Napló.

A frappáns, egyéni stílusú bemutatkozások után a különféle mesefilmekben elhangzó dalokat kellett felismerni, hiszen, valljuk be őszintén, mindannyiunk szíve bizseregni kezd, ha egykori kedvenc meséink (Az oroszlánkirály, Tarzan, A Rózsaszín Párduc, Kung Fu Panda, Madagaszkár, SpongyaBob Kockanadrág stb.) filmzenéit meghalljuk.

Nagy sikert aratott a tanárok gyermekkori képeinek felismerését célzó feladat. Két kivételtől eltekintve, amely esetekben a személyiségjegyek, illetve a vonások annyira nyilvánvalóak, hogy nehéz lett volna eltéveszteni ezeket (Rázmán Enikő és Márton Katalin tanárnők) bizony nem volt könnyű az azonosítás. A legtöbbször egyébként Nemes István tanárt vélték felfedezni, illetve az ő nevét kiabálták be szinte folyamatosan a „szurkolók”, függetlenül attól, hogy kisfiú vagy kislány kép volt-e éppen kivetítve, holott történetesen az ő fotója nem is volt előkészítve. A táncvarázs után gyermekkori játékaikat mutatták be a gólyák, miközben a zsűri a spontaneitást, a humort és érzelmi kötődést, a rátermettséget és a nyelvhelyességet értékelte. A lekvároskenyér-fogyasztást követően énekelni kellett, a ráadás pedig egy ügyességi próba volt.

Volt még gólyaeskü, és „felavatták” a gólyatanárokat is, akiknek kvízkérdésekre kellett válaszolniuk. (Külön kiemelendőek Kohán Zsombor tanár humoros beszólásai, intervenciói.) Az eredményhirdetésre várva két diák, Rejtő Dóra és Rejtő Róbert színvonalas zenei produkciója volt hallható, majd a Tini Dance Center egyik csoportja táncolt. Konrád Katalin igazgatónő, zsűrielnök gratulációi zárták a műsoros részt, mint kiderült, a legsportosabbnak Szeghalmi Krisztina és Balla Roland, míg a legtalálékonyabbnak Kecskés Alexandra és Solymosán Krisztián párosát választották, illetve a dalos pacsirta címnek örülhetett Hengye Tamara és Nagy Dávid, miközben a konyha nagymesterének Szigeti Petra és Molnár Csongor bizonyult.