Szatmárnémetiben és Szigeten is újra Egymillió csillag

0
1493
A rendezvény célja felhívni a figyelmet az egymásra való odafigyelés, a kölcsönös segítségnyújtás fontosságára.

Hamarosan újra felragyognak a szolidaritás és törődés mécsesei a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által megszervezett Egymillió csillag szolidaritási akció keretében. A rendezvényen résztvevő lakosok minden egyes meggyújtott mécsessel beteg idősek számára segítenek szebbé tenni a karácsonyt.

A szervezők október 24-én, csütörtökön 18 órától a szatmárnémeti Tűzoltó-toronyhoz várják a segíteni vágyó lakosokat. Máramarosszigeten október 25-én, pénteken 18 órától kezdődik az esemény, a város központi parkjában.

A rendezvény célja ezúttal is felhívni a figyelmet az egymásra való odafigyelés, a kölcsönös segítségnyújtás fontosságára. Az esemény lehetőséget biztosít a szociális problémákkal küzdő embertársaink iránti szolidaritás kifejezésére és erősítésére.

Az eseményre kilátogatók adományaiból a Caritas Szatmárnémetiben a Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központ, Máramarosszigeten pedig a Szent Károly Házi Betegápoló Központ által gondozott beteg, magányos időseknek készít majd karácsonyi szeretetcsomagokat.

Palincas Erika