Nagyszokondi gyerektáborok: szép szóval többet el lehet érni

0
1531
Számtalan érdekes programban volt részük a gyerekeknek. Fotók: Szatmári egyházmegye honlapja.

Az egymásra figyelést, türelmet, a szeretet szavakkal történő kifejezését tanulták idén a nagyszokondi táborozók. Öt egymást követő héten váltották egymást a táborozók július utolsó hetétől augusztus utolsó hetéig, így minden alkalommal telt házasok voltak a nagyszokondi gyermektáborok (45 személy alkalmanként) – számol be a szatmári egyházmegye honlapján.

A Szent Ignác Lelkigyakorlatos Központba rendszerint hétfő délután érkeztek a csoportok és péntek délután tértek haza. A kettő között mozgásos játékok, társasjátékok, ügyességi- és akadályversenyek, kézműves foglalkozások, csoportos beszélgetések, közös imák, szentségimádás, szentmise és sok más, érdekes program foglalta le a gyerekeket.

Az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda fiatal csoportvezetői vezették a táborokat, kísérték a csoportokat, akik korábban maguk is táborozók voltak Nagyszokondon. Idén főképp arra próbálták rávezetni a gyerekeket, hogy kimondott szavaikra figyeljenek, ebben igyekezzenek jobbak lenni. A tábor alatt a kicsik felmérhették fejlődésüket, eredményeiket is a közösségi kapcsolattartásukban. Így többen rácsodálkoztak, milyen örömöt lehet szerezni valakinek egy jó szóval, mennyivel többet el lehet érni kedves beszéddel, de sokan arról is beszámoltak, figyelmük összpontosításában, összeszedettségükben fejlődtek.