2019. szeptember 7., szombat

0
921

EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.
Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!
Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.
(Mt 10,28-33)

A hétvégén mindenkinek más az öröme. Van, aki fáradt és megpihenhet. A diáksereg készül az új tanévkezdésre. A pedagógusban is érdekes izgalmak és érzések fakadnak fel. S letagadhatatlan, hogy jelen van a félelem is. A mai örömhír ebben is akar segíteni. Jézus mondja: ne féljetek! Életünk alapgondolatává kellene tenni ezt az igét. Használjuk ki azt a lehetőséget, ami most még adva van. Aztán minden tétovázás nélkül készüljünk, adjunk bele mindent. Akarom hinni, minden ígéretes ami körülöttünk történik. Urunk, ne hagyj minket árván, add meg életünk egyetlen igazi örömét, a közepét, a lényeget!

Csíki Szabolcs plébános

MEGOSZTÁS