Határokon átívelő barátságot ünnepeltek

0
1418
A temesvári főpásztor személyesen megáldotta a résztvevőket a Szent Kereszt ereklyével.

A München közelében lévő Ramersdorfban ünnepelték a münchen-freisingi egyházmegyében lévő Maria Ramersdorf és a temesvári egyházmegyében található Máriaradna közötti partnerségi szerződés aláírásának 10. évfordulóját augusztus 25-én. A jubileum kapcsán a helyi plébános, Harald Wechselberger meghívására Pál József-Csaba temesvári megyéspüspök mutatott be ünnepélyes szentmisét a Ramersdorfban található kegytemplomban, a dunai svábok zarándoklata alkalmával – tájékoztat a temesvári egyházmegye honlapján.

A szentmisén Harald Wechselberger, Josef Hell, Robert Dürbach és Andreas Reinholz máriaradnai plébános koncelebráltak.  A szentmise előtt elimádkozták a rózsafüzért és szentségimádáson vettek részt. A különleges zenei szolgálatot a bánsági születésű Franz Metz vezette, közreműködött a plébánia kórusa. Franz Metz nem csupán szorgalmazta a partnerséget, hanem az elmúlt tíz évben tevékenyen részt vett a két zarándokhely közötti kapcsolat megtartásában.

A szentmise előtt a temesvári főpásztor személyesen megáldotta a résztvevőket a Szent Kereszt ereklyével, amelyet a Ramersdorf szentélyében tartanak.