Mától lehet regisztrálni a somlyói családos zarándoklatra

0
1796
Fotó: Illusztráció/Csalad.ro

Elkezdődött a regisztráció a szeptember 7-i, csíksomlyói családos zarándoklatra. Mindenkit várnak megerősödésre, erős lelki élményre, aki hiszi, hogy a házasság és a családi élet hivatás is.

A főegyházmegye által meghirdetett hivatások éve jó alkalom, kegyelmi idő arra, hogy a különböző életállapotban megélt hivatásunkat letisztázzuk magunkban. Az idei pasztorális év mottója egy, a Jeruzsálembe induló Jézus tettein és tanításán fellelkesedő ismeretlen „zarándok” kijelentése: „Követlek téged, bárhová mész” (Lk 9,57). Az idei pasztorális évet megnyitó üzenetében Jakubinyi György érsek kiemelte: „kövessük mi is az Úr Jézust, legyen az imánk fő gondolata a neki kimondott igen. Ebben a boldogságos Szűzanya és a szentek sokasága előttünk jár. Az út kitaposott, csak járni kell rajta.”

A Gyulafehérvári Pasztorációs Iroda és a Családpasztorációs Központ által szeptember 7-re, szombatra megszervezett zarándoklatra a házasságot és családokat támogató egyházmegyei mozgalmakat, lelkiségi csoportokat is szólítják, mozgósítják. Velük összefogásban hívják az egyházmegye egész területéről a házaspárokat és a kis- és többgyermekes családokat egyaránt, sőt a nagyszülőket, a tágabb családot, a házas hivatást támogatókat is, hogy kapcsolódjanak ehhez az egyházmegyei eseményhez.

A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ a szórványból – Besztercéről, Brassóból, Déváról és Kolozsvárról – buszokat indít, ezzel is támogatva a közösségek jelenlétét. A buszban fennmaradó helyek függvényében az útvonal mentén is csatlakozhatnak résztvevők. A zarándoklaton való részvétel regisztrációhoz kötött, ez szükséges az autóbuszok lefoglalásához és az ebéd előkészítéséhez is. Bejelentkezni szeptember 3., azaz szerda estig lehet IDE kattintva, az erre vonatkozó elektronikus űrlap kitöltésével. A szervezők kérik, hogy a szórványból autóbusszal utazók legkésőbb augusztus 25-e, vasárnap estig jelezzék részvételi szándékukat!