Ferenc pápa: imádkozzunk a családokért

0
1567
Illusztráció/Pixabay

Közzétették Ferenc pápa augusztusi imaszándékát: a szentatya ezúttal arra buzdít, hogy gondoskodjunk a családokról, amelyek a holnap igazi iskolái, a szabadság terei, az emberiség központjai.

„A család a legjobb örökség, amelyet a világra és a jövőre hagyhatunk. A családok az emberi fejlődés iskolái. Családokkal teli világot hagyjunk magunk után. Tartsunk fenn különleges helyet családjainkban az egyéni és a közösségi imának. Imádkozzunk, hogy a családok az ima és a szeretet életét élve egyre világosabban az igazi emberi fejlődés iskoláivá váljanak” – kéri augusztusi imaszándékában Ferenc pápa.

Üzenete felhívás arra, hogy a családok szenteljenek időt a párbeszédre, a megosztásra és közös élmények megélésére, valamint tanulják meg a befogadást és a megbocsátást – fordítja a Vatikáni Rádió munkatársa a videóüzenetet. A család az első hely, ahol megtanulunk szeretni. Ugyanakkor a pápa Amoris Laetitia k. enciklikájában figyelmeztet a növekvő veszélyre: „Fennáll az a kockázat, hogy a szélsőséges individualizmus, amely megváltoztatja a családi kötelékeket és a család minden elemét egy szigetnek tekinti, az az elviselhetetlenség és az agresszivitás dinamikáit teremti meg”.

A pápa ima világhálózata utal hivatalos statisztikai adatokra, amelyek szerint az Európai Unióban a családok 16 százalékában egy szülő neveli a gyermekeit, az Egyesült Államokban, 2016-os adatok szerint a párok 44 százaléka kötött házasságot.