Szeretetszövetség a Szűzanyával

0
1696
Fotók Molnár Vanessza, Molnár Szabina

„Jól csak a szívével lát az ember, ami lényeges, az a szemnek láthatatlan” mottó égisze alatt szervezte idén Bukovics Erika-Mária és Horváth Beáta-Mária nővér a Schönstatti lánytábort 9-13 éveseknek, július 21-25 között, Temesváron. A tábor célja egymás megismerése, a hit elmélyítése és a Szűzanyához való közelebb kerülés, amelyhez idén Antoine de Saint Exupéry klasszikusát, A kis herceget hívták segítségül.

A húsz résztvevő Románia különböző településeiből érkeztek – Temesvárról, Krasznáról, Aradról, Túrterebesről és Szatmár megyéből –, mégis, már az első nap, amikor a lányok beléptek a temesvári Marienheim ifjúsági ház ajtaján, érezhető volt, hogy jó barátságok szövődnek majd. Mindennapos volt a szentmise, amelyet Szilvágyi Zsolt és Kapor János plébánosok mutattak be. A csoportórák előtt mindig bemutattak A kis hercegből egy-egy jelenet, ezzel vezetve be a napi témát. A csoportórákon aztán kibontották a témát, igyekeztek elmélyíteni, megérteni, választ keresni a kérdésekre, hogy tanulság is születhessen belőle a tábor végére.

A lányok emellett megmutathatták kreativitásukat és kézügyességüket, a tábor programjai között ugyanis szerepelt vizes luficsata, moziest, állatkerti séta, de a Temesváron eltöltött napok fénypontja az volt, mikor hat lány ünnepélyes szertartás alatt megkötötte szeretetszövetségét a Szűz Anyával és teljesen rábízták magukat. A színes est alkalmából mindenki egyedi produkcióval készült, volt aki táncolt, verset szavalt vagy költött, míg mások színdarabot adtak elő. A kiértékelésen egyöntetű következtetés vontak le: lehetne hosszabb ez a tábor.

Molnár Vanessza, Molnár Szabina önkéntesek