Teljes elfogadásban

1
1385
Fotók: Szent Gellért Alapítvány

Az Őrangyal tábort minden év júliusában szervezi meg a szentegyházi Szent Gellért Alapítvány fogyatékkal élőknek és kísérőiknek azzal a céllal, hogy sérültek és kísérőik néhány felejthetetlen napot töltsenek együtt, amelyek a felhőtlen nevetésről, kikapcsolódásról, erőgyűjtésről és egymás támogatásáról szólnak.

A tábor idén július 8–11. között zajlott a szelterszi Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs házban, amelyen huszonhárom sérült fiatal és nyolc velük érkezett kísérő vett részt. A tábor színes programokkal várta nemcsak a fiatalokat, de a kísérőiket is. A napi programok, mint minden évben, idén is egy magyar szent életének eseményei köré szerveződtek. Idén az alkalom tematikájának alapja Szent Kinga élete volt. A napi programokban helyet kaptak a kézműves foglalkozások, labdajátékok, tánc, éneklés, közös ima és hálaadás, emellett a sérültek kis kirándulásban is részt vettek, amíg a kísérő szülők köténydíszítésben kapcsolódhattak ki. Idén még szentmisén is jelen lehettek a táborlakók, amelyet Tamás Barna plébános celebrált.

Ahogy egyik szervező fogalmazott: ez a tábor mindenki számára jó terápia lenne, hiszen a résztvevőktől sokat lehet tanulni az elfogadásról, az életszeretetről és arról, hogy mindig van, aminek örülni. Fontos kihangsúlyozni az egészséges embertársaink számára, hogy elsősorban az embert lássuk meg, és csak utána a sérültséget, hiszen mindannyian hordozunk sérüléseket lélekben vagy testben, és jó lenne, ha el tudnánk fogadni egymást szeretetben, ha tudnánk tanulni egymástól. A szervezők jövőre is visszavárják a résztvevőket, de azokat is, akik még ismerik e néhány nap jótékony hatásait, és kicsit belekóstolnának, hogy milyen egy, a teljes elfogadásra épülő táborban feltöltődni.

Kányádi Mónika Linda