2019. július 13., szombat

1
1642

EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz:
Nem különb a tanítvány mesterénél, sem a szolga uránál. Elégedjék meg a tanítvány azzal, ha olyan lesz, mint mestere, és a szolga, ha olyan lesz, mint ura! Ha a családatyát Belzebubnak csúfolják, mennyivel inkább háza népét?
Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok el világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön!
És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is a pokolba taszíthatja.
Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül! Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél!
Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.
(Mt 10,24-33)

A verebek nem a kedvenc szárnyas állatainkhoz tartoznak, de ha azok is számon vannak tartva, akkor mennyire emberi életünk! Az egész Szentírás visszhangozza azt a nagy igazságot, amit nagyon komolyan kellene vennünk: a bibliai szereplők sokasága arról árulkodik, hogy Isten név szerint ismeri életünk. Mindennek meg kellene alapoznia értéktudatunkat is. Isten szemében nem vagyunk értéktelen kis sejtek, hanem számon tartott személyek, értékes, drága gyermekei, akiknek küldetése, szerepe van ebben a gyönyörű teremtett világban. Bárcsak úgy hirdetnénk Isten örömhírét, jóságát, az élet szépségét mint, ahogy a verebek csicseregnek az égen.

Csíki Szabolcs segédlelkész

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. URAM ,segits ,hogy soha se csapjam be önmagamat .Ne az tegyen boldoggá ,hogy nagy vagyok mások szemében ,s tetteimmel kitűnők,hanem ,hogy ÖRÖMET szerzek másoknak ,akár lelki ,akár test szolgálat által.
    Segits ,apró tettek végzése által, NEKED való szolgálat által ,a LÉLEKBEN megerősödve,mindig a mélyre evezve ,VALAMI SZÉPET TENNI”,a mindennapi életben.