Ifjúsági tábort tartottak Temesfőn

0
1399
Fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Temesfőn (Krassó-Szörény megye) idén is megszervezték július 8. és 12. között a temesvári egyházmegye legkedveltebb ifjúsági táborát.

A tábor minden évben július elején új fiatalokkal bővül, akik szívesen szeretnének mást is megtapasztalni, mint amit a mindennapi monoton élet nyújt. Az előző évekhez hasonlóan a tábort a temesvári Egyházmegyei Ifjúsági Központ, Szabó Tibor józsefvárosi káplán és ifjúsági lelkész, valamint Mariana Muțiu FCJM szervezte. Idén közel 50 fiatal vett részt az eseményen, valamint Radulov Piry és Hojda Ionuc szerpapok, akiket szombaton szentelt diakónussá a máriaradnai kegytemplomban Pál József-Csaba megyés püspök – tájékoztatott a temesvári egyházmegye hírportálján.

A program hétfőn délután egy rövid imával kezdődött, miután mindenki megérkezett, amelyet a tábor témájának bemutatása követett az Identitás. Ki vagyok én? témában. Ebben az összefüggésben az új fiatal résztvevők között műveltségi játékok és ismerkedő játékok is voltak. A tábor mára hagyománnyá vált, és nagyra értékelik azok a fiatalok, akik évek óta részt vesznek rajta. Amikor megkérdeztük tőlük, hogy milyen elvárásaik vannak a táborral kapcsolatban, néhányan csupán annyit válaszoltak: Temesfő az Temesfő… és kész. Ez pedig mindent elárul. A szervezők üdvözlik a fiatalokat, sok kegyelmet kívánnak nekik, illetve azt, hogy a Szentlélek vezesse őket, hogy megtudják, mi az ami Istentől van és mi nem. Remélik, továbbítják majd hazatérés után a tábor üzenetét.

Milan Mihai N. Sima (fordította: Váncsa Csaba)