Legyünk Csíksomlyó misszionáriusai!

1
2793
Fotók: Suciu Dorottya

Szentmisét tartottak a csíksomlyói kegytemplomban elsőszombaton, július 6-án este 7 órától az azt megelőző engesztelő imaóra után. Urbán Erik OFM az ünnepélyes Mária-köszöntőn misszionáriusi elhatározásra kérte a híveket.

Urbán Erik, az erdélyi ferences rendtartomány főnöke, a szentmise főcelebránsa felszólította a Csíksomlyóra rendszeresen járó, illetve a somlyói misékbe a médián keresztül bekapcsolódó híveket, fogadják meg, hogy a kegyhely misszionáriusai legyenek.

A szónok szentbeszédében utalt Péterre, akire legtöbben elsősorban hitében erős szentként tekint mindenki, pedig Jézus kősziklája is elbukott, amikor Mesterét háromszor megtagadta, de őszinte megbánást tanúsított és Krisztus elküldte, hogy hirdesse Isten igéjét az embereknek. Urbán Erik hangsúlyozta: ma minket szólít fel erre a Megváltó.

„Ferenc pápának nagy nyája van, de más nyája van a plébánosnak, egy kolostor körül és mindenkinek megvan a maga nyája is kis közösségében, a családjában. Mindenkinek a saját juhait kell legeltetnie. Ha változást akarunk a környezetünkben, legyünk mi az elsők, akik változni akarunk! Ha az Úr Jézusról akarsz beszélni valakinek a családtagjaid közül, akkor be kell tartani a sorrendet: mindenekelőtt imádkozzak azért a személyért, akinek beszélni akarok Jézusról, utána kezdjem szeretni, utána beszélhetek neki Krisztusról” – fogalmazott szentbeszédében Urbán Erik. Hozzátette: Isten sem vár el tőlünk nagyobbat, mint amit megbírunk, de amit megbírunk, azt teljes odaadással kell tennünk.

A szentmise után a hívek gyertyás körmenetben kísérték a templom előtti téren a kegyszobor másolatát.

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. […] A harmadik napon Erdély tájainak szépségét is megtapasztalhattunk, hiszen az utunk Korondra, Szovátára és Parajdra vezetett. A szombati nap már nem kínált olyan sűrű programot, a kegytemplom körül mindenki szabadon választhatott kedvére valót, hiszen éppen ekkor zajlott az Ezer Székely Leány Napja. De az egész zarándoklat csúcspontja az elsőszombati Mária-köszöntő volt, ahol Urbán Erik OFM misszionáriusi elhatározásra kérte a híveket. […]