Ötven felett is hasznos közösséghez tartozni

0
1349
Fotók: Kolping Gyulafehérvár/Facebook

Múlt hétvégén újra benépesült az ivói Kolping Szabadidő Központ: ezúttal medgyesi és székelykeresztúri Kolping-tagok töltöttek ott néhány hasznos és kellemes órát az idei „55+” találkozón.

A találkozó témáját a Testi és lelki változások 50 felett cím alatt foglalták össze a szervezők. A beszélgetést Péter Edit pszichológus készítette elő és vezette – adta hírül a gyulafehérvári Kolping. Meghitt hangulatban az alkalmon elhangzott, hogy az idős embert az az életpálya határozza meg, amelyet végigélt. Egy szép idős arc, egy gyönyörű idős kéz a helyesen meghozott korábbi döntések ezreinek lenyomata. Ugyanakkor minél idősebb valaki, annál több, tapasztalatokkal teli év kerül a tarsolyába, amelyek által folyamatosan növekszik bölcsessége.

A találkozón világossá vált, idősként hasznos közösséghez tartozni, hiszen, aki társaságba jár tovább marad szellemileg is fitt. A társaságbeli kikapcsolódás pedig ebben a korban is elengedhetetlen. A beszélgetésen elhangzott, természetes, hogy az ajándékba kapott test elhasználódik, el kell fogadni a fizikai változásokat. Ugyanakkor az idősebbnek könnyebb eligazodni a mindennapokban, ha megérti, minden korosztály másképp látja a világot, amit el lehet fogadni, nem kell megváltoztatni a másikat, nem kell kioktatni az eltérően gondolkodó fiatalabbakat.