Közös zarándoklatra hívják a felső-háromszékieket

0
1687
A felső-háromszéki zarándokok Csíksomlyón/Archív

A Kovászna megyei Zágon község plébánosa közös csíksomlyói zarándoklatra hívja a felső-háromszékieket, hogy a kegyelmeiben gazdag pápalátogatás után alázatosabban köszönthessék a hívek a Boldogságos Szűzanyát.

Idén már a VIII. Felsőháromszéki Gyalogos Zarándoklatot szervezik meg Csíksomlyóra június 6-8. között. A Hivatások évében az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú mottója: „Íme, az Úr szolgálóleánya” (Lk 1,38).

„A kegyelmeiben nagyon gazdag pápalátogatás után a kényelmes utazási lehetőségek mellett, őseinktől példát véve vállaljuk a gyalogos zarándoklatot, hogy alázatosabban köszönthessük a Boldogságos Szűzanyát, aki haza várja gyermekeit. Imádkozunk, hogy mi is a fiatal Máriához hasonlóan igent tudjunk mondani Isten terveire, elképzeléseire” – olvasható Hölgyes Pál Zsolt zágoni plébános felhívásában.

Az előző évekhez hasonlóan az ebéd, vacsora és reggeli biztosítva van, a szervezők kérik, hogy ezen felül mindenki saját belátása szerint vigyen magával szendvicset és vizet. Alsó illetve felső korhatár nincs, de ha egy helységből több gyerek vagy fiatal zarándokolna, akkor legyen egy vezetőjük, aki betöltötte a tizennyolcadik életévét. A csomagok szállítását is biztosítjuk. Viszont az éjszakai pihenések ideje alatt nem tudjuk biztosítani az őrzést, tehát mindenki nagyon vigyázzon a dolgaira.

Program:
Június 6-án, csütörtökön, 11-kor szentmise a kantai templomban, majd indulás a Kászonok felé. A Kantába várják Gelence, Szentkatolna, Csernáton, Torja és Ozsdola község zarándokait. Szentléleken a Szent István szobornál csatlakoznak Kézdiszentlélek, Kézdiszentkereszt, Bélafalva, Kurtapatak, Esztelnek, Csomortán, Kézdialmás, Lemhény és Bereck község zarándokcsoportjai.

Június 7-én, pénteken 8:30-tól reggeli, 9-től szentmise, és utána indulás Kászonújfaluból Csíkszentgyörgy felé a Nyerges tetőn keresztül immár a kászonújfalvi zarándokokkal.

Június 8-án, szombaton reggel 7 órakor lesz az indulás Csíksomlyóra. A hazautazásra a zarándokok rendelkezésére állnak a helységekből induló autóbuszok. További információkért a 074 540 7326-os telefonszámot kell hívni.