Elindultak a rádiós zarándokok… az életért

1
2085
Fotók: Bodó Márta

Ferenc pápa székelyföldi látogatása alkalmából a Kolozsvári Rádió két munkatársa, Ferencz Zsolt és Varga Mihály Márton Bogya Zoltán kíséretében gyalogosan zarándokol a Mária-úton, a rádió Donát úti épületétől a csíksomlyói kegytemplomig. A csontrákkal küzdő, mezőbándi Ágicának gyűjtenek a zarándokok, akik ma indultak útnak.

A cél hét nap alatt 300 kilométer megtétele gyalog, és 10 000 euró összegyűjtése. A pénzt jótékony célra, a 14 esztendős mezőbándi Ágica számára gyűjtik, aki két éve küzd csontrákkal, a rádiósok zarándoklata az ő helyzetén kíván segíteni. A Kolozsvári Rádió partnere ebben az akcióban a Marosvásárhelyi Rádió és az Életfa Családsegítő Egyesület.

A zarándokút május 24-én, pénteken indult, miután a két műsorvezető az általuk készített reggeli műsorban, élőben sajtótájékoztatót tartott a Kolozsvári Rádió szerkesztőségében, ahol a magyar és román sajtó képviselői egyaránt jelen voltak. A kérdésekre adott válaszok mellett Ferencz Zsolt és Varga Mihály Márton sokat mesélt arról, miért vállalják a nem könnyű zarándoklást, gyaloglást, hogyan készültek és milyen úton jutnak el a célhoz. Bogya Zoltán a Mária Útról szólt, és mindenkit arra biztatott, próbálja ki az azon történő zarándoklást, hiszen ez is mély lelki élmény, nem csak a messzi tájakon, az El Caminón megtett út.

A gyalogos zarándokok kollégáik tapsától kísérve léptek ki a rádió épületéből, és Kolozsvár főteréig a fotós és újságíró kollégák kísérték őket. Ott, a Szent Mihály templom déli kapuja előtt Veres Stelian plébánoshelyettes fogadta őket, áldást adott, majd aláírta a zarándokfüzetüket, és azt kívánta nekik, minden feltett szándékukat, céljukat sikerrel tudják megvalósítani, és ezzel az élménnyel lehessenek június elsején a pápai szentmisén az ünneplők között.