Lengyel szerzetesek imádkoznak a pápa csíksomlyói látogatásának sikeréért

0
2768
Częstochowai pálosok a Jasna Góra-i Fekete Madonnával. Fotó: Jasna Góra-Matka Boska Częstochowska/Facebook

Częstochowában, a Jasna Góra-i kolostorban május 23-tól a szerzetesek együtt imádkoznak Ferenc pápa gyümölcsöző romániai apostoli útjáért, különösen a csíksomlyói látogatásáért.

Bátor Botond pálos szerzetes, hargitafürdői elöljáró-plébános tájékoztatta a Magyar Kurírt erről. A lengyelek számon tartják, hogy a magyaroknak milyen nagy jelentőséggel bír a csíksomlyói búcsújáróhely. A częstochowai Szűzanya kegyképének másolata is megtalálható Csíksomlyón, mint ahogy a csíksomlyói kegyszobor replikája Jasna Górán. Emellett az is fontos számukra, hogy Csíksomlyó közelében pálos szerzetesek is szolgálnak.

Jasna Górán naponta imádkoznak Péter utódjáért, az imádságba egész Lengyelország bekapcsolódik, de a szerdán, május 22-én a 16 órakor kezdődő rózsafüzért kilenc napon keresztül a pálos szerzetesek és a zarándokok arra ajánlják fel, hogy a pápa megújítsa a lelkeket Románia földjén. Marian Waligóra házfőnök atya emlékeztetett arra, hogy már II. János Pál pápa megszerette volna látogatni az „Istenanya kertjét”, Csíksomlyót.

„Ezt az imádságot lelki kötelességünknek érezzük, de szívünkből fakadó vágyunk az is, hogy fohászkodjunk ennek a látogatásnak a kegyelmeiért, különösen azért, mert most lép először pápa erre a földre. Szeretnénk imádkozni az egész Egyház, de különösen az ezen a területen élő közösség szándékára” – hangsúlyozta a pálos házfőnök. Marian volt a tavaly a csíksomlyói búcsú szónoka, idén ismét eljön a kegyhelyre, hogy együtt imádkozhasson Ferenc pápával június 1-jén.