Gyermekzsivaj a Szejke-tanyán

0
2121
Fotók: Palincas Erika

Boldog gyermekzsivaj töltötte be szombaton a Borókagyökér Egyesület által működtetett Szejke-tanyát. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Szent József Rehabilitációs Központja ugyanis ekkor tartotta meg hagyományos gyermeknapi rendezvényét.

A szatmári Caritas Szent József Rehabilitációs Központja május 18-án, szombaton szervezte meg gyermeknapi rendezvényét. Az intézményt látogató gyerekeket szüleik és testvéreik is elkísérték az eseményre. Kicsik és nagyok számtalan érdekes program közül választhattak: készíthettek papírsárkányt, óriás szappanbuborékot, színezett kavicsokból tájképet, beülhettek az egész nap nyitva tartó arcfestő- és csillámtetováló szalonba, és felülhettek a lábmeghajtású sörkocsira is. A legkisebbekre a baba-mama sarokban vártak érdekes foglalatosságok.

A jelenlévők örömmel kapcsolódtak be a házigazda Borókagyökér Egyesület által szervezett aktivitásokba, amelyek keretében elsajátíthatták a sajtkészítés csínját-bínját, a gyöngyfűzés és a korongozás fortélyait, sőt a csörögefánk készítésben is kipróbálhatták magukat. A színes tevékenységek lehetőséget biztosítottak a családtagoknak arra, hogy együtt tanuljanak, együtt fedezzenek fel új területeket. Öröm volt nézni, ahogyan a gyerekek együtt nyújtják és formázzák a kelt tésztát szüleikkel, de azt is, hogyan alakult ki egy-egy óriás szappanbuborék a közös erőfeszítés eredményeként.

A programok lebonyolításában lelkes segítséget nyújtottak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tizedikes diákjai, Muhi Andrea és Mezőfényi Beatrix. „Fiatalok vagyunk, időnk van, segíteni nagyon szeretünk, ezért örömmel vállaltuk, hogy az arcfestést mi végezzük a mai gyereknapon” – mondta az évek óta rendszeresen önkénteskedő Andrea. A Szent József Rehabilitációs Központ munkatársai bíznak abban, hogy a szombati esemény minden résztvevő számára felejthetetlen élményt nyújtott.

Palincas Erika