A közös élmények felejthetetlen tíz éve

0
1346

Május 15-én egy évtizedes partnerkapcsolatot ünnepelt a Caritas nagykárolyi idősklubja és a nyírbátori Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete.

Az utóbbi hetek nagyon mozgalmasak voltak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Nagykárolyi Nappali Idősközpontjába járó nyugdíjasok számára. Az intézményt látogató idősek jelmezt varrtak, termet rendeztek és díszítettek, sütöttek-főztek, hogy minden tökéletes legyen a nagy napon. És el is érkezett a várva várt nap, május 15-e, a nyírbátori Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesületével való partnerkapcsolatuk 10 éves jubileumának megünneplése.
A nagykárolyi idősközpontban megtartott rendezvényen a partnerklubok tagjai mellett részt vett Németh Attila, Nyírbátor alpolgármestere, Badics Ildikó jegyző, Tóth Árpádné, a nyírbátori partnerklub elnöke, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalt képviselő Várna Levente, Huszti Mónika, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szatmár megyei aligazgatója, Szász Tünde a Caritas nagykárolyi munkapontjának vezetője, valamint Nagyiván Margit, a nagykárolyi Caritas-idősklub vezetője.

Mindkét klub tagjai kulturális műsorral készültek. A nyírbátori idősek népdalokat énekeltek, majd Tóth Árpádné, a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesületének elnöke ismertette a partnerkapcsolat egy évtizedes történetét, amelyet aztán a klubtagok dalban is előadtak. A klubelnök felidézte az első közös rendezvény emlékezetes momentumait, beszélt a számtalan közös programról, a városnéző túrákról, a kirándulásokról, a közös ünnepségekről. A Tóth Árpádné által elmondottakat a nyírbátori klub tagjai a „Cin-cin, cilári, kapcsolatunk testvéri” című dal keretében verses-zenés formában is előadták.

A nagykárolyi Hauler Gyöngyi szavalatát követően a házigazdák Frank Sinatra „New York, New York” című dalára táncoltak cilinderben, frakkban, ahogyan az stílusos nyugdíjasokhoz illik.
A műsor után következett a közös ebéd és a délutánba nyúló táncmulatság. Az elmúlt 10 év legszebb pillanatait megörökítő fotókból a központ udvarán megszervezett kiállítás nagy érdeklődésnek örvendett úgy a vendégek, mint a házigazdák körében.
A legközelebbi klubtalálkozó december 4-én, Nyírbátorban lesz, amikor is a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete fennállásának 25. évfordulóját ünnepli majd. A nyírbátoriak bíznak abban, hogy az eseményen nagykárolyi barátaik minél nagyobb számban részt tudnak majd venni.

Palincas Erika