Az ozsdolai önkéntesek nyerték a II. Barátság Kupát

0
1540
Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Második alkalommal szervezte meg a Barátság Foci Kupát a Gyulafehérvári Caritas. A rangadónak ezúttal a sepsikőröspataki sportcsarnok adott otthont, ahol izgalmas, látványos meccseken szurkolhatott a helyi közönség.

A tornára 5 csapat nevezett be, a programterv szerint pedig mindenki játszott mindenkivel. Az okleveleket és kupákat aznap este vehették át a résztvevő csapatok. A 10 izgalmas mérkőzés során voltak kemény párharcok, szép passzok, látványos cselek, ugyanakkor voltak büntetőrúgások és potyagólok is, de mindvégig sportszerűen zajlottak az összecsapások Mester Arnold játékvezetése alatt – olvasható a beszámoló a Gyulafehérvári Caritas honlapján.

Tavalyhoz hasonlóan a Barátság Kupát a Caritas ozsdolai önkéntes csapata nyerte, akiknek szép csapatjátékkal összes meccsüket sikerült megnyerniük, veretlenül végezve az első helyen. Második helyezettként a helyi, ambíciózus fiatalokból összeállt kőröspataki együttes végzett, amelynek tagjai – szurkolóik nagy örömére – komolyan vették az összes meccsüket. A dobogó alsó fokára a Kászoni Ifjak állhattak fel, akik a tavaly is szép, önzetlen focival örvendeztették meg a közönséget. A kishilibi és az őrkői roma fiatalok is második alkalommal neveztek a kupára. Mindkét együttes játékosai jó focit hoztak el a közönségnek. Minden csapat oklevélben részesült, az első 3 helyezett pedig kupával térhetett haza.

A II. Barátság Foci Kupa az ismerkedésről, a szabadidő hasznos eltöltéséről, barátságokról és persze a fiúk legkedveltebb hobbijáról, a fociról szólt. Jó volt látni, ahogy romák és magyarok szépen, civilizáltan, sportszerűen játszottak, kakaskodás, erőszak és diszkrimináció nélkül. Jóleső érzéssel töltött el az előző évben szerzett barátok találkozása és a játék, a mozgás öröme. Látni és érezni lehetett a foci, a sport közösségformáló erejét. A díjkiosztót követően a résztvevők már a következő Barátság Kupáról érdeklődtek. A végeredmény:
1. Caritas Önkéntesek (Ozsdola)
2. Kőröspatak 
3. Kászoni Ifjak 
4. FC Kishilib
5. Őrkői Brazilok

Bogdán Beáta, Péter Szabolcs