Jakubinyi György érsek Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozott

0
3774
Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Jakubinyi György gyulafehérvári érseket. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról, valamint a romániai magyarság megmaradása, vallásgyakorlása szempontjából fontos beruházásokról is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Jakubinyi György érsekkel kedden Budapesten, a Karmelita kolostorbanközölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

Az érsek tájékoztatást adott a miniszterelnöknek a Gyulafehérvári Főegyházmegye aktuális helyzetéről, így a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyéről is – írja az MTI. Orbán Viktor és Jakubinyi György a megbeszélésen áttekintette a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség jelenleg zajló, illetve tervezett beruházásait, amelyekhez a magyar kormány a jövőben is kész hozzájárulni, ilyen például a kolozsvári Szent Mihály-templom felújítása.

A tárgyalás témája volt Ferenc pápa tervezett romániai látogatásának programja is, elsősorban a szentatya Csíksomlyóra tervezett látogatása. A magyarság szempontjából kiemelkedően fontos esemény sikeres lebonyolítása érdekében a gyulafehérvári érsekség és a magyar kormány szorosan együttműködik majd – hangzott el a megbeszélésen.