Családapostolkodás: Istennel hármasban

0
1450
Fotók: Gerhardus.ro

Családapostolkodás címen szervezték meg az ötödik, magyar nyelvű családos találkozót március 23-án a temesvári egyházmegye 2018-2019-es évi családpasztorációs programsorozatának keretében.

Ezúttal Zimándújfalu vendégszeretetét élvezhették a résztvevők, az összejövetelnek a kultúrotthon adott helyet. Szabó Péter plébános köszöntője és Szilvágyi Zsolt, a temesvári egyházmegye pasztorációért felelős püspöki helynöke bevezetője után a nagyváradi Veress házaspár Családapostolkodás című előadását hallgatták meg a résztvevők. Az házaspár sok ötlettel szolgált az Istennel hármasban megélt házasság megvalósítását tekintve, amely példaértékű lehet a környezetünk számára is – számol be az eseményről a temesvári egyházmegye hírportálja.

A családapostolkodás gyakorlati működőképességéről tanúskodott a
Piklor-Pusa, a Dotterer-Kiszely, a Marossy-Holcz és Antal család az
M. Böbe schönstatti nővér moderálásával tartott kerekasztal beszélgetésen. A meghívottak nyíltan és közvetlenül beszéltek családi dolgokról, a hit megnyilvánulásairól, amelyet aztán kis csoportokban folytattak a résztvevők. A finom ebédet közös kiértékelés, családos keresztút követte. Az eseményt a Pál József Csaba megyéspüspök által celebrált szentmise zárta le.

A programok alatt gyerekfelügyeletet és foglalkozást biztosítottak kedves pedagógusok, így a szülők gondtalanul foglalkozhattak csakis magukkal, közösségben, Istennel hármasban.